Chihei Hatakeyama - Ghostly Garden

>> zondag 10 januari 2010

De afgelopen release van Own Records, The Green Kingdom, ligt in het verlengde van de muziek van deze Japanner uit Tokyo. Het toepasselijk Ghostly Garden getitelde album klinkt als de soundtrack voor bij een mistig kunstproject. Muziek bestaat in zijn tuin vooral uit uitgestrekte klankpatronen de stroperig traag voortwervelen. Chihei Hatakeyama past daarom niet in het popgenre. Hij is constant op zoek naar ambient in optima forma. Zijn klanken vullen lege ruimtes totdat ze bezwijken onder de druk en een open veld bieden aan de voortschrijdende geluidsmassa’s. De heldere klanken zijn niet anders te typeren dan als atmosferisch. De patronen zijn weliswaar niet repetitief of minimalistisch in pure zin, maar er gebeurt ook bijster weinig. Dat is uiteindelijk de voornaamste zwakte van deze plaat. Gebrek aan ontwikkeling en momenten in de muziek maakt het als geheel erg lijzig en uiteindelijk lusteloos. Het komt niet als verrassing dat Chihei dit benaderd heeft als conceptalbum. Op Ghostly Garden worden eerder gebruikte, originele geluidsbestanden gerearrangeerd. De electronica samples worden waarlijk gerecycled. Door de eenzijdigheid blijft het album voor mij echter steken bij interessant eerder dan mooi of uitgesproken.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.