White Rabbits - It's Frightening

>> zaterdag 21 november 2009

Ten tijde van hun debuut, Fort Nightly twee jaar terug, leek White Rabbits enigszins onder te sneeuwen door de lof voor band als Yeasayer en de daarop volgende albums van Vampire Weekend en het percussiezware The Dodos. Gezien het recente verleden was hun afkomst (Brooklyn) goed en met producer Chris Zane (o.a. Passion Pit, The Walkmen) hadden ze een sterke cocktail van ingrediënten. White Rabbits had echter t.o.v. Vampire Weekend en zeker The Dodos een uitgesproken voorliefde voor indiepop. Daarvan getuigt ook de tour met Kaiser Chiefs. Ze klonken en klinken een stukje steviger en puntiger dan deze bands. Die lijn zetten ze op It’s Frightening voort. Rockinvloeden zijn duidelijk deel van hun stijl. De keuze voor percussie is gehandhaafd, maar It’s Frightening blijkt een subtielere balans op te zoeken dan het brutale debuut. Chris Zane werd ingeruild voor Britt Daniel (Spoon). De songstructuren zijn wat meer opengewerkt, waardoor de ritmes aan catchiness winnen. De onderliggende wijds ruimtelijke lagen van toetsen geven de ritmische songs bovendien een lift. Het hele album kent een grotere spanningsboog waarin de spitsvondige, syncopatische melodielijnen goed uitkomen. Luister maar eens naar Lionesse. White Rabbits is geen band die je luistert voor de vooruitstrevendheid, maar weet effectief gebruik te maken van trends om een eigen en toegankelijk indiegeluid neer te zetten. Het huidige album It’s Frightening heeft daarmee veel te bieden.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.