Wave Machines - Wave of You're Really There

>> vrijdag 27 november 2009

Als Britse band moet je tegenwoordig van goede huize komen om op te vallen. Het ontbreekt het Wave Machines niet aan creativiteit op hun debuut Wave If You’re Really There. Desondanks is het voor een indieband vrijwel onmogelijk geworden om niet tegen het licht van tientallen jaren popmuziek te worden gehouden. Ook hier zijn er weer invloeden te over. Dat neemt niet weg dat Wave Machines toch een aardig alternatief biedt. Voor een traditionele bandopzet zijn er simpelweg teveel opties, dus de bandjes die de aandacht willen trekken, moeten minstens een eigenzinnige troef hebben, zoals bijvoorbeeld The Soundcarriers, Jape of Delays. Gelukkig blijkt Wave Machines zich daarvan bewust. De songs worden boven het gangbare uitgetild door speelse ritmes en tegendraadse lijntjes. Deze kunnen zowel worden verzorgd door een instrument als door lukrake bliepjes en synthetische geluidjes. Het zijn vooral de synth-elementen die Wave Machines, zoals de naam doet vermoeden, zijn karakter geven. Wave If You’re Really There heeft daardoor zeker zijn momenten, maar blijft toch enigszins flauwtjes. Het mist urgentie en de vocalen zijn erg anoniem. Wave Machines biedt onderhoudende indiesongs, maar zal weinig opzien baren.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.