Taxi Taxi! - Still Standing at Your Back Door

>> woensdag 4 november 2009

Uit de hoge hoed van labelbaas Efterklang (Rumraket) komt ook dit debuut. Taxi Taxi! is de naam waaronder de jonge Stockholmse tweeling Johanna en Miriam Berhan optreden. Wetende dat het een tweeling betreft, verklaart ook gelijk de dubbele bandnaam Taxi Taxi! Hun muziek nodigt namelijk totaal niet uit tot dergelijke schreeuwerige uitroep. Dit debuut Still Standing at Your Back Door volgt op twee EP’s die het product waren van een muzikale passie die op vijftienjarige leeftijd op MySpace begon.

De sfeervolle, ingetogen op folk geïnspireerde muziek van Taxi Taxi! sluit niet in het bijzonder aan op Efterklang’s stijl. Het doet eerder denken aan de donkere en sombere klanken van Promise and the Monster, Green Pitch en aanverwante Scandinaviërs, hoewel niet alles op Still Standing at Your Back Door kommer en kwel is. Soms komt het tweetal opmerkelijk scherp en puntig uit de hoek. De tweeling schrijft zonder meer interessante nummers, waarbij de samenzang het meest kenmerkende element is. De dames zijn echter niet de meest getalenteerde vocalisten. De lijn tussen functionele onvastheid of wringende zuiverheid en oncomfortabel in gebreke blijven is soms flinterdun. De melodieën zijn met veel gevoel aan de plaat toevertrouwd, maar door de sobere instrumentale invulling komen de vocale pijnpunten ook bloot te liggen. Het titelnummer dat dienst doet als opening is zelfs aan de saaie kant. Desondanks laat dit debuut een overwegend positieve indruk achter. De momenten waarop emoties tastbaar worden geven de eenvoud een zekere onweerstaanbaarheid. Als de arrangementen rijker worden, blijkt de tweeling ook zelfverzekerder en toonvaster. Dat zijn de momenten waarop de plaat echt mooi wordt. Luister maar eens naar het contemplatieve While I Hold on to the Cliff en het relatief opgewekte Ripest Fruit. Daarmee levert Taxi Taxi! een belofte af voor de toekomst. Door de muzikale stal waar ze hun thuis vonden, liggen in ieder geval voldoende mogelijkheden voor groei open.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.