I am Kloot - B

>> maandag 9 november 2009

Discussies over definities zijn extreem vermoeiend, dus de wellicht voor de hand liggende vraag of B als een opvolger of puur als een verzamelaar van b-sides en rarities moet worden behandeld, is met de titel direct beantwoord. Zeker is echter dat de band uit Manchester, die te eigenzinnig bleek om zich naar het keurslijf van een gloednieuw erkende stroming in de muziek (new acoustic movement) te voegen, met B een bijzonder fijne dubbellaar op de markt brengt. De combinatie van niet eerder uitgebracht werk met alternatieve versies van oud werk werkt erg goed. De verzameling omvat songs van 1999-2007 en ontloopt daarmee de wens voor opvolging. De afgelopen twee jaar heeft de band niets meer bijgedragen aan B. Door de samenstelling van de twee schijven lijkt het wel alsof je B twee nieuwe platen in één keer brengt. Ondanks die illusie kan dat alleen maar positief nieuws zijn, want na een stilte van vier jaar, opgevuld met een John Peel sessie en een live album, is B verfrissend te noemen. Aan de andere kant zijn niet alle herinterpretaties even goed als de originele versies en dus ook wel overbodig. Aangezien we inmiddels dus aan de derde I Am Kloot release bezig zijn die niet de echte opvolger van Gods and Monsters is, gaat het uitkijken naar een volledig verzorgde studioplaat met twijfel gepaard. Het ontbreken van songs uit 2008 en 2009 is vast een voorteken voor verse wegen die de band momenteel inslaat. Geruchten rondom een titel The Sky at Night doen in ieder geval de ronde en B maakt opnieuw hongerig.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.