Homelife - Exotic Interlude

>> maandag 16 november 2009

Een beetje tegenwicht is altijd welkom. Aangezien er altijd verschillende platen zijn die perfect overeenkomen met het jaargetijde, is het ook heerlijk om een warme folkpopplaat als Exotic Interlude ernaast te leggen voor een knusse gloed dit najaar. Gezien de titel past het misschien beter als nazomer plaat, maar het zal bij de gemiddelde warmtebron met dimlicht niet misstaan. Sowieso maakt het prettig lome tempo het album uitermate geschikt voor een nachtelijke soundtrack.

Ondanks een bestaan van ruim een decennium is het niet vreemd als de naam Homelife niet direct een belletje doet rinkelen. Bij het horen van Exotic Interlude rijst wel de vraag waarom dat is. In al die jaren maakte Homelife vier albums en veranderde nog veel vaker van samenstelling. Op het hoogtepunt bevatte de band zelfs achttien leden. Dat staat in scherp contrast met de bescheiden opzet van twee bandleden nu. Die twee bandleden zijn toepasselijk genoeg wel de mannen die toen al aan de basis van de band stonden: Paddy Steer en Tony Burnside. In de opzet is het duo in ieder geval geslaagd, want het geluid kent een solide kern met herkenbare stijlkenmerken, die hun buitenbeetjes reputatie bevestigt. Hoewel een veelvoud aan klanken gebruikt wordt, is het merendeel van wat ten gehore wordt gebracht akoestisch tot stand gekomen. Afkomstig uit Manchester lijkt het huidige Homelife al het stedelijke te ontkennen. Toch is wel een typische Engels gevoel bewaard gebleven. Het is bepaald niet makkelijk hun geluid te vast te pinnen. Er zijn momenten dat Yo La Tengo niet ver weg lijkt en zelfs het idiosyncratische I Am Kloot lijkt mee te kijken. Dat laatste is misschien dan toch te danken aan de stad die ze delen. De kleine opzet, maakt echter dat Exotic Interlude vooral ook dichtbij folk blijft. Daarin drijft een typische Engelse vorm van tropische accenten rond met van die Hawaïaans klinkende glijders. Op de meest ontspannen, lyrische momenten is Exotic Interlude ook geschikt voor onder film, maar dan laat het plotseling weer een excentrieke en humoristische kant zien die zelf alle aandacht opeist.

Homelife heeft van Exotic Interlude een spitsvondig muzikaal album gemaakt dat zijn inspiratie op vreemde plaatsen heeft gevonden, hetgeen tot een eveneens bonte verzameling liefhebbers zal leiden.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.