Pete Astor - Hal's Eggs

>> zaterdag 28 november 2009

Hal’s Eggs is een plaatje uit oude doos. Kennelijk legen ze momenteel die doos bij Static Caravan, want hij viel toch echt pas enkele dagen terug bij mij in de bus. Het werk van deze singer-songwriter is mij onbekend, maar is al sinds eind jaren ’80 op schijven te vinden. Hij speelde bij bands als Wisdom of Harry, The Loft, Ellis Island Sound en The Weather Prophets. Hal’s Eggs was in 2005 zijn eerste echte soloplaat. De multi-instrumentalist is gezegend met een opvallend stemgeluid dat zich enigszins gruizig over de arrangementen vleit. Dit gitaargedreven album klinkt oorspronkelijk, zij het niet uitzonderlijk. Het brengt een organische mix van folklijntjes in typische vertelliedjes en indie gitaarpop. Over het algemeen heeft Hal’s Eggs een vlakke dynamiek en hangt de emotionele geladenheid volledig af van Pete Astors stem. Yo La Tengo, Wilco en Alfie zijn niet ver weg, maar er blijft toch een specifiek singer-songwritergevoel over. Uiteindelijk is het niet verbazingwekkend dat de plaat geen hoge ogen gooide. Daarvoor kabbelt Hal’s Eggs teveel voort en daar brengt de gemoedelijk stijlmix en aangename stem weinig verandering in.P

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.