Erin McKeown - Hundreds of Lions

>> vrijdag 27 november 2009

Hundreds of Lions vond een thuis in het label van Ani DiFranco, Righteous Babe Records. Erin McKeown nam drie jaar om het album te krijgen zoals ze het hebben wilde. Gezien de rijkdom in de arrangementen en grote diversiteit een sferen en stijlen is deze tijd goed besteed. Hundreds of Lions opent met een orkestrale song. De licht dramatische en symfonische inslag van To a Hammer geeft het karakter van een musical ouverture. Desondanks niet onprettig, omdat de productie niet is overdreven. De sobere singer-songwriterballade You, Sailor staat daarmee in schril contrast. Over de gehele plaat vinden we klassieke invloeden terug, maar gelukkig ook een pittigere song als The Foxes. Het label catchy is daarbij zelfs niet ongepast. In dit alles toont Erin McKeown zich een sterk vocaliste. Haar muziek heeft hier en daar wel wat weg van Lonely Drifter Karen en Anni Rossi, maar vocaal topt Erin McKeown deze laatste. Dat maakt Hundreds of Lions voor het gros van het publiek ook een stuk makkelijker beluisterbaar. In de intelligente, spitsvondige songs is Erin bovendien constant op zoek naar harmonische experimentjes. Dat is nergens overdreven en maakt dat Hundreds of Lions comfortabel langs de lijn carnavaleske folk en pop noir heen en weer schuift met klassiek akoestische bouwblokken als constanten. Groots en klein tegelijk, Erin McKeown overtuigt gemakkelijk met haar fijne songs.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.