Nina Kinert - Let There Be Love

>> zondag 2 augustus 2009

Wat ons afgelopen jaar ook al met de Noorse Hanne Hukkelberg gebeurde, overkomt ons weer met Nina Kinert. Net als Hanne Hukkelberg was Nina Kinert voordat ze internationaal voet aan de grond kreeg in eigen land al bekend en bejubeld. Let There Be Love gold in Zweden als haar tweede album. Na het succes van het album Pets & Friends en single Beast, is het vanaf nu niet langer nodig om Let There Be Love via de import te laten komen. Deze release valt samen met haar optreden op Lowlands, dus nieuwe fans kunnen gelijk in hun behoefte worden voorzien. Met Let There Be Love kunnen we nu de ontwikkeling van de singer-songwriterkwaliteiten van Nina Kinert beter beoordelen. Het valt op dat dit album een stuk ingetogener is dan Pets & Friends. Ook blijkt haar liefde voor eenvoud in muzikale lijnen zich niet te beperken tot één stijl. Op Pets & Friends waren invloeden van elektropop en powerpop aanwezig, terwijl op Let There Be Love een veel duidelijkere rootsy folk inspiratie boven komt drijven. Misschien schemeren hier de invloeden vanuit het bijklussen als achtergrondzangeres bij Ane Brun nog in door. Het is niet vreemd dat Nina Kinert met dit album goed ontvangen werd in haar thuisland. Ze toont zich ook hier een bovengemiddeld begiftigd zangeres, die zonder grote slagen van vernieuwing spreken van een bijzonder karakter.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.