Castanets - Texas Rose, The Thaw & The Beasts

>> zondag 16 augustus 2009

Het vorige album van Castanets herhaalde hun excentrieke, muzikale reputatie. De band schuwt het experiment allerminst. De huidige plaat, Texas Rose, The Thaw & The Beasts, lijkt daar vanaf te wijken. Aan de ene kant zet het album in met een veel traditionelere bluesy americana stijl en vervolgens zet Castanets in het begin op zeer melodische en samenhangende wijze door. Het sombere en gelaten sfeertje heeft de neiging om bij vlagen pregnant de aandacht op te eisen. In eerste instantie blijft de bevreemding op Texas Rose, The Thaw & The Beasts dus wat achterwege, maar dat laat juist de ruimte aan een zeer aangename en mooie visie op americana. Castanets hebben experiment dus niet direct nodig om een bijzonder eigen geluid te vormen. In Worn From the Fight ontwikkelt het album zich in nieuwe richtingen waarin een zwaardere muzikale invulling de aandacht opeist. Met accenten vanuit slow-core en triphop weet Castanets een snijdende spanning op te bouwen. Deze spanning is donker, maar enorm mooi. Daarin keert de desolate en licht industriële inborst van de opmerkelijke band terug. Castanets blijft balanceren tussen het schrijven van fijne nummers en eigenzinnig experiment. Ten opzichte van City of Refuge is het ruimtelijke Texas Rose, The Thaw & The Beasts wel een makkelijkere introductie op hun werk. Een beetje geduld wordt door deze Amerikanen altijd beloond. Dit album imponeert echter gelijk.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.