Mimes of Wine - Apocalypse Sets In

>> zondag 16 augustus 2009

Al in de aanloop stuurt Mimes of Wine’s Apocalypse Sets In koude rillingen over je rug. Op een basis die vaak uit niet veel meer dan een vaak drukke pianopartij bestaat, lijkt zangeres Laura Loriga haar zielenheil op plaat te hebben uitgestort. Dat levert indrukwekkende en pijnlijk mooie songs op. Stilistisch wordt er een bijzondere combinatie tussen pop, folk en vooral jazz gesmeed. Jazz komt terug in de dissonante composities en de bezetting. Zo zijn er rollen weggelegd voor contrabas en trompet, die zowel voor warme, diepe effecten als een snerende, ijzige bries zorgen. In de muziek zijn kenmerken te herkennen van een keur aan artiesten, waaronder Ann Pierlé, Tori Amos, Marah Carlyle, Dévics, Antony and the Johnsons en DM Stith. Geestverwanten waarmee Mimes of Wine zonder aarzeling de concurrentie aankan. Het is juist de wat ruw opgeschaafde afwerking van de songs die ik al lang gemist heb in deze overdonderende hoek van de hedendaagse alternatieve muziek. Zoals de titel, Apocalypse Sets In, doet vermoeden, is het album zwanger van emotie en kent zeer heftige uitbarstingen. Laura’s stem heeft kreten die stevig naar de strot grijpen en niet gauw loslaten. Daarnaast miskent ze de sfeervolle fluisterkracht van het gesproken woord niet. Zet deze plaat op en er ontvouwt zich een hartverscheurend drama in je kamer. Het enige mogelijke zwakke punt van Apocalypse Sets In zie ik in de omgeving. Deze muziek is tenslotte uiterst geschikt voor een grauw bewolkte winterdag, maar voelt niet echt op zijn plaats in de warme nazomer. Mimes of Wine is verplichte kost voor onverschrokken liefhebbers van zeer neerslachtige en melancholische pop en zal bij connaisseurs zeker hoge ogen gooien.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.