Lullatone - Songs that Spin Circles

>> woensdag 19 augustus 2009

De uiterst rustige, op minimale elektronica gebaseerde klanken van Lullatone hebben in de afgelopen jaren een bescheiden reputatie opgebouwd. Dat is niet voor niets, want ook de nieuwe plaat, Songs that Spin Circles, is opmerkelijk gedecideerd in elkaar gezet. Trefzeker en met een lo-fi afwerking bereiken kleine melodietjes zachtjes je oren. Bliepjes en belletjes zijn onvermijdelijke ingrediënten voor deze bijzondere muziek. Vrijwel als vanzelf smelten de instrumentale composities in elkaar over. Het is allemaal heel lieflijk en heeft geen enkele haast om zich te bewijzen. En met de opmerking op Myspace ‘minimalism is cute’ is al veel verklaard. Het zal niet volledig als een verrassing komen dat Lullatone een Japans product is. Lullatone betreft een samenwerking tussen Shawn James Seymour en Yoshimi Tomida. Dit album is ook echt als een collectie dromerige slaapliedjes bedoeld; namelijk voor hun pasgeboren zoontje. Bovendien is het ook een zeer conceptuele plaat. Alle composities op het album zijn zo gecomponeerd dat ze zonder hapering op repeat gezet kunnen worden en op deze wijze in potentie eindeloos kunnen duren. Daar moet de kleine wel makkelijk mee het raam uit drijven op weg naar dromenland. De titel van het album krijgt ook in het artwork een vergelijkbaar conceptuele invulling. Lullatone houdt zich dan ook niet alleen bezig met muziek, maar met allerlei creatieve projecten. Voor een benadering van hun geluid kan je beginnen bij de instrumentale arrangementen van Soy Un Caballo en I am Robot and Proud, maar dan vele malen liever en stiller. Bovendien houdt Songs that Spin Circles zich de hele duur kabbelend op de vlakte, want het kindje moet niet worden gewekt. Wat is er beter, na je moeders stem, om langzaam bij in slaap te dommelen op hete zomernachten dan deze plaat?

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.