Barcelona - Absolutes

>> zaterdag 8 augustus 2009

Het komt voor mij als een verrassing dat het album Absolutes in stilte aan ons voorbij is gegaan. In de beste traditie die met de grote U2 en Coldplay is begonnen bouwt Barcelona (uit Seatlle) voort. De Britse pracht ten spijt, heb ik toch ook wel een zwak voor alternatieven met een sterke Amerikaanse influx, zoals Blue Merle bijvoorbeeld ook al eens liet horen. Barcelona past echter vooral goed naast singer-songwriters als Jeremy Larsson en Greg Laswell. Er zijn namelijk talloze Amerikaanse bands die doorslaan naar de zwaardere ‘emo’ kant of een zeer commercieel pakketje presenteren à la One Republic. Ze vrijwaren zich echter wel van dergelijke uitwassen en plaatsen zich met een rockende edge aan de indie kant van het spectrum. Impopulair kan je Barcelona overigens zeker niet noemen met ruim één miljoen hits op Myspace. Des te verwarrender is de stilte in ons land. De toegankelijke combinatie van sterk melodische popvocalen, melodrama en de uitgestrektheid van ambient strijkers in soundscapes pakken bijzonder aangenaam uit. Dat ze daarbij een overtuigende mate van originele muzikaliteit bereiken en niet een selectie van zekere succesformules volgen, spreekt voor hun karakter. Zowel voor de liefhebbers van steviger werk als van zich rustig ontvouwende balades vormt Barcelona met Absolutes een heerlijk indiepop middelpunt. Ook de sceptici zouden er goed aan doen om deze genreplaat van de andere kant van de oceaan eens te proberen.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.