Jets Overhead - No Nations

>> woensdag 19 augustus 2009

Met hun vorige album, Bridges, was deze Canadese band Radiohead’s ‘stunt’ omtrent de release van In Rainbows anderhalf jaar te snel af. Dit album was ook als vrijwillige aankoop te downloaden. Nu, drie jaar later, brengt de band met No Nations hun derde studioalbum uit. Jets Overhead heeft kennelijk een talent voor het binden van grote namen, want hun muziek is aardig te omschrijven als aan mix tussen Pink Floyd en Doves. Die mix eindigt dan in een rijtje bands met Snow Patrol, Athlete, The Frames en The Stills. Voor delen van de productie tekenden soundmixer Malcolm Burn (Emmylou Harris, Bob Dylan, Daniel Lanois, John Mellencamp) en master Greg Calbi (Paul Simon, Talking Heads, Interpol, Modest Mouse). Bovendien deelden ze het podium met een even grote selectie artiesten van formaat. De solide, ambient geïnspireerde poprock van Jets Overhead hangt prettig tussen stuwende begeestering en ontspannen ballades in. Ze weten de afwisseling in de nummers groot te houden en houden van een mooie afwisseling tussen mannen en vrouwenstemmen. Verwacht geen enorme originaliteit, maar gewoon goede poprock en je zit gebeiteld. No Nations is een sfeervol album van een band die met de juiste steun best een grote toekomst tegemoet kan gaan. Op de kwaliteit van hun songs valt in ieder geval weinig af te dingen.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.