Sons of Noel & Adrian - The Wreck is not a Boat

>> woensdag 12 augustus 2009

Het eponieme debuut van Sons of Noel and Adrian was een intrigerend en aangrijpend voorbeeld van de inspirerende resultaten waar de grote diversiteit in moderne folkstromingen toe leidt. Zojuist labelgenoot Parliament of Owls gehoord hebbende, kan ik niet meer doen dan me verheugen op dit kleinood dat bestaat uit slechts vier songs. The Wreck is not a Boat is een prachtige herinterpretatie van het gelijknamige nummer op hun album. De overige drie songs zijn nieuw en tonen grenzeloze aspiratie. De betovering van het album is ook op dit kleine plaatje onmiddellijk weer aanwezig. Sons of Noel and Adrian zijn er niet op uit een makkelijk te verteren sfeer neer te zetten. Ze maken in kunstige composities gebruik van een donker emotionele onderstroom. De composities lijken te bestaan uit wonderlijke, abstracte onderdelen die op bijzondere wijze samenkomen in onverwachte harmoniën. Uit die bezwerende schoonheid kunnen plots agressieve uithalen schieten. Opvallend zijn ook de jazzy invloeden die op deze EP de kop op steken en een intuïtieve diepte geven. The Wreck is not a Boat roept wederom dat ongrijpbaar mooie gevoel tussen schoonheid en verontrusting op. Sons of Noel and Adrian is wars van standaard folk, maar de standaard die zij hanteren is er één van een uitzonderlijke orde. In ons land is er vooralsnog weinig ruchtbaarheid aan deze Britten gegeven en deze EP bevestigt nog maar eens hoe onterecht dat is.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.