Steve Adey - All Things Real

>> zaterdag 15 maart 2008

Steve Adey werkte lange tijd als producer en mixer voor allerlei muzikanten in genres van klassieke orkesten tot heavy rock bands. All Things Real is echter een plaat dat op covers van Bob Dylan (Shelter from the Storm), Will Oldham (I See Darkness) en Douglas MacDonald (Evening of the Day) van eigen hand is en een typisch singer-songwriter geluid laat horen. Hij luidt het album in door er de dood aan te verklaren met een dramatische achtergrond van kerkklokken. Dat is echter voorbarig, want hoewel All Things Real geen toonbeeld is van originaliteit, bezit Steve Adey over enkele overtuigende troeven. Het album is getekend door een laag tempo wat het in de slowcore en low-fi genres duwt. Hij is gezegend met een dragend, iets donker stemgeluid dat de sobere composities ten goede komt. Bovendien schuwt hij het duet niet. Het geheel is met veel gevoel in elkaar gezet, toch geloof ik dat Steve Adey als zelf uitvoerend muzikant nog wat moet groeien. Met All Things Real denk ik niet dat hij gaat doorbreken, maar door de sfeer en zijn stemgeluid is Adey wel iemand om in de gaten te houden.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.