Raz O'Hara and The Odd Orchestra - Raz O'Hara and The Odd Orchestra

>> maandag 17 maart 2008

Achter Raz O´Hara gaat Patrick Rasmussen schuil en hij schreef samen met Oliver Doerell, die we wel als The Odd Orchestra kunnen betitelen, deze plaat vol. De banden met de dance scene zijn diepgeworteld, toch blijft daarvan op deze plaat weinig van over, die meer in het verlengde ligt van het singer-songwriter werk van O´Hara. Het album kent een prettige eenheid en eenvoud, waardoor uit alle elektronische tierelantijntjes het maximale wordt gehaald. De zoetgevooisde stem van O’Hara verbindt de elektronica met akoestische elementen, vooral vertegenwoordigd door de gitaar. Er gaat een mystieke rust van dit album uit dat aansluit bij bands met lounge-invloeden als Zero7, of het Duitse Thief zonder jazz invloeden, maar daarnaast kan ook Belgische elektroband The Go Find als vergelijkingsmateriaal dienen.
De composities zijn zorgvuldig opgebouwd en ingevuld, ze komen direct vertrouwd over en stellen je niet voor verrassingen. Dat is echter de echte verrassing van dit album dat moeiteloos verschillende genres op een heel toegankelijke manier samensmelt. Het nummer One wordt zowaar gedreven door een gitaarloopje dat zo uit de Westcoast pop weggelopen lijkt te zijn, heerlijk zonnig zorgeloos. Zo zijn de meeste leuke vondsten onder het kabbelende oppervalk verborgen.
Raz O’Hara and The Odd Orchestra wordt mijns inziens ten onrechte aan de dance scene toegeschreven, terwijl het een ereplekje bij de minimale elektropop verdient.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.