Ampop - My Delusions

>> maandag 17 maart 2008

In het begin was Ampop een IJslands duo dat zich tot doel gesteld had het ambient en popgenre te versmelten tot een geheel in op elektro gebaseerde songs. De toevoeging van drummer Jon Geir betekende een omslag voor de stijl van de band, vastgelegd in dit album. In IJsland was My Delusions direct een succes, hier heeft Ampop tot de dag van vandaag echter nog weinig aandacht gekregen.
Helemaal vreemd is dit niet, want echt revolutionair is Ampop ook niet. Dat gezegd zijnde maakt het inmiddels trio wel mooi gepolijste epische pop die in het verlengde ligt van andere Scandinavische bands die zich door een Brits geluid laten inspireren, zoals Washington en Leaves. Waar deze bands afwisselend hun karakter uit invoeging van americana en folk, of uitgesponnen soundscapes en lyrische structuren halen, ligt dit karakter bij Ampop iets dieper weggemoffeld in hun nummers. De fundering in de elektronica komt soms bovendrijven alsook de ambient elementen, maar dat doet de oren van de critici niet spitsen.
Dat is echter nog geen reden Ampop te negeren, sterker nog, My Delusions is gewoon een erg goede, afwisselende plaat met een hoop ambitie die ook veel belooft voor de toekomst. Bovendien zijn er veel bands die falen waar Ampop slaagt met glans. Enkele nummers komen verrassend sterk uit de verf en zijn zo al radiovriendelijk. Een erg leuke vondst, wederom uit IJsland.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.