Peter Morén - The Last Tycoon

>> vrijdag 21 maart 2008

Als lid van Peter, Björn & John maakte hij bijna kinderlijk zorgeloze, Beatlesque pop op het succesvolle Writer’s Block. Op het simpele Young Folks na vond ik die plaat niet bijzonder. Nu komt Peter Morén met een soloproject als singer-songwriter en daar brengt hij het beduidend beter vanaf. De songs steken goed in elkaar, maar de plaat is dan ook ontstaan in de loop van enkele jaren. Het zorgeloze is grotendeels gebleven, maar The Last Tycoon is duidelijk volwassener en aan een enkel wolkenveldje kan men niet ontkomen. Geen enkel nummer is zo aanstekelijk als Young Folks, daarvoor in de plaats heeft ieder van deze tien zelfontdekkingstochten meer diepgang en subtiliteit. Peter heeft nog altijd een plezierige stem die het goed doet bij de gebalanceerde en muzikale invulling. Het is niet erg origineel, maar de leuke melodieën zijn divers en zo is er genoeg te beleven op dit album. Bovendien geeft het je een goed gevoel! Waarschijnlijk zal hijzelf minder aandacht krijgen dan zijn collectieve project en dat is jammer. Peter zet zich met The Last Tycoon meteen neer als getalenteerd singer-songwriter, een richting die ik hem graag verder zou zien uitdiepen. Goed bij zonnig lenteweer.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.