Tazio & Boy - Note-book

>> dinsdag 27 mei 2008

Tazio & Boy is een Franse groep die folky indiepop maakt zoals die in Portland vaak spontaan lijkt te ontspringen. Note-book lijkt zo vanaf het begin al voort te kabbelen, bijna alle nummers volgen elkaar moeiteloos op. Daardoor krijgt het album iets meditatiefs, dromerigs of sprookjesachtig. De low-fi aanpak zorgt voor een rustig klankbeeld, bij vlagen verstild, maar omvat je ook met lichte dwang. Dit is niet in de laatste plaats de verdienste van de aangenaam combinerende donkere zanger en hese zangeres. Vanuit de detaillistisch opgebouwde begeleiding van gitaartjes en piano, soms ondersteund door klassiek aandoende strijkers, komen juweeltjes als het treffende Houses and Roads voort. Dit wordt gevolgd door het verrassend zwaar aangezette nummer Sylvia, alles in hetzelfde tergende lage tempo. Complaint is dan weer dreigend en donker, op dit soort momenten toont de zangeres zich de sterkere speler. Als zij plotseling uit haar schulp kruipt, geeft ze Tazio & Boy bijna iets angstaanjagends mee, spookachtig (Watch Out). Leuke eigenzinnige samples en kleine experimentele trekjes maken Note-book precies wat het impliceert. Het feit dat de meeste nummers korte miniatuurtjes zijn die als een vleugje frisse wind langs je wangen strijken, benadrukt dat gevoel nog eens. Het album had hier en daar wat extraverter kunnen zijn, over het algemeen is het een overtuigend debuut uit onverwachte hoek.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.