Sara Bareilles - Little Voice

>> zondag 11 mei 2008

Hoeveel meisjes achter een piano zijn er al niet langsgekomen? Waarom zouden we nog opkijken van de zoveelste? Little Voice is een album met soulvolle pop, maar blijft soms dichterbij Fiona Apple, dan bij een Amy Winehouse. Het rockt en funkt iets meer dan de zeer emotieve uitbarstingen van alternatieve genregenoten, zoals Maroon 5 dat ook kan. Het nummer Love Song bijvoorbeeld schalt al tijden over MTV en radiostations. Daarmee is deze singer-songwriter nu al moeilijk te missen en een commercieel succes. Zoals vaak met dergelijke instant hits, blijkt de ware waarde pas bij beluistering van het hele album. Gelukkig vecht Sara Bareilles zich op het album echt vrij van de jukebox. Een serie zeer radiovriendelijke popsongs volgen. Inhoudelijk en muzikaal is het allemaal niet zo heel vindingrijk. Pas als het zoete gepolijste sausje een beetje terughoudend wordt, krijg je een pareltje als het ritmische Come Round Soon of zweverige afsluiter Gravity. Eerder dit jaar hoorden we in dit publieksvriendelijke genre al A Fine Frenzy met een bescheiden meesterwerkje. Dat niveau wordt hier niet gehaald. Wat maakt het uit? Succesvol is ze al. Uiteindelijk klinkt het resultaat erg goed, maar mist wel wat eigen identiteit.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.