Mechanical Bird - 11 Songs for Perchers

>> dinsdag 6 mei 2008

Dit prachtig uitgevoerde album lijkt maar om een ding te draaien: vogels. Niet alleen het artwork en de teksten laten daar geen twijfel over bestaan, zelfs als samples komen ze regelmatig terug. Toch was het geen opzet, Mechanical Bird (oftewel Jakob Brixen) zag deze rode lijn met de tijd in het schrijfproces verschijnen. Het was nooit de bedoeling om hier een album van te maken en veel van de intieme songs bestonden aanvankelijk alleen als privé opnames. Gelukkig besliste Jakob ze uit te brengen als Mechanical Bird en zo is 11 Songs hier neergestreken. Het tempo is laag, de composities subtiel, de sound warm en natuurlijk. Hoewel veel invullingen een experimentele oorsprong hebben, mag met name door de opkomst van de freakfolk dit niet meer vernieuwend heten. Dat neemt niet weg dat Mechanical Bird genoeg te bieden heeft. De vogels verhullen veel emotie en symboliseren wat anders te complex zou zijn. Mooie melodieën en gelaagde opbouw zetten een sfeer neer die krachtig de pop met folk en natuur verbindt op een ritmische, bijna ambientachtige manier. Een verbintenis die gehoord mag worden.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.