Justin Currie - What is Love For

>> zondag 4 mei 2008

Als hoofd van Del Amitri heeft Justin Currie al een hele carrière achter zich. Bagage die goed van pas kwam bij het maken van zijn eerste solo album What is Love For. Behalve zijn magistrale stem is er weinig over van de Del Amitri sound, wat ervoor in de plaats is gekomen overtreft alle verwachtingen. De zware rock stem combineert wonderschoon met de simpele op folk geïnspireerde popsongs. Er worden arrangementen gebruikt met originele instrumentatie zoals de harp. De donkere bassen geven de songs een mooie extra dimensie. Justin Currie is een songsmid van zeldzame klasse die met Schotse charme (liefdes)verhalen vertelt die niet genegeerd kunnen worden. Hij lijkt over enorme levenskracht te bezitten, die in zijn eenzaamheid diep raakt en emotioneert. Kennelijk kostte het een aantal jaren om hiertoe instaat te zijn, maar hopelijk is het een nieuw begin en geen eindstation. Voorlopig komen er heerlijke ballads uit zijn pen, veerkrachtig en divers. What is Love For laat je achter met het gevoel deelgenoot te zijn geweest van een groots moment dat nog lang na echoot.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.