Soy Un Caballo - Les Heures de Raison

>> maandag 5 mei 2008

Soy Un Caballo is een zeer artistiek duo (Thomas Van Cottom en Aurélie Muller) uit België. Niet alleen maken ze onverwacht bijzondere muziek, daarnaast produceren ze ook zeer aangename videoprojecten. Zo ontstond onder andere een clip voor Only Getting Better van Stephanie Dosen. Muziek vult beeld hier wederom prachtig aan en bij beluistering waan je je regelmatig in de ongrijpbare werelden van Michel Gondry of het fantastische werk van Terry Gilliam. Les Heures de Raison vliegt nergens uit de bocht, noch vervalt het in nodeloos geëxperimenteer. De subtiele composities staan volledig in dienst van de songs, terwijl ze erop gericht zijn een ongeëvenaard geluid te ontvouwen. Dromerige klanken met tegendraadse percussie geweven tot wonderbaarlijke harmonieën. Dergelijke tour de force ken ik slechts van een beperkt aantal muzikanten, waaronder Sweet Billy Pilgrim, Ghost Trucker of singer-songwriter Adem. Het is pure kamerpop met zoetgevooisde stemmen, vooral gebouwd op uiterst originele vondsten met een klein donker folkrandje. Het orgeltje en de productie gedenken werk van Stereolab. Een duetje met Will Oldham tekent helaas voornamelijk de kracht van het duo op zichzelf. Het album heeft alles in zich om hoge ogen te gaan gooien in het alternatieve circuit, maar is misschien te avant-garde. Ik vind echter dat deze buitengewoon mooie prestatie gelauwerd mag worden.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.