Malcolm Lincoln - Loaded with Zoul

>> zondag 20 juni 2010

Wie goed heeft opgelet bij de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2010 zag daar de deze band: Malcolm Lincoln. Ze speelden het meest interessante en eigenlijk beste liedje (Siren) van het hele festival en nog niet onverdienstelijk ook. Toegegeven, ze waren daar niet op hun plek (net als anderen overigens). Liefhebbers van overduidelijke indienummers kijken waarschijnlijk niet gauw (zonder afschuw) naar het Songfestival. Hoog tijd daarom om de debuutplaat van deze Esten via een betere weg aan het publiek te presenteren.

De Baltische staten zijn in het klassieke genre al tijden aan een terechte opmars bezig, maar de pop bleef tot nu toe achter. Had ik laatst het genoegen mijn eerste Litouwse artiest te verwelkomen, in dit geval gaat het om mijn introductie tot de Estse popmuziek. Malcolm Lincoln is een gloednieuwe electropopband ontsproten uit het brein van singer-songwriter Robin Juhkental. Hij wordt bijgestaan door bassist Madis Kubu. Het is direct duidelijk dat Malcolm Lincoln zich heeft ingehouden op het songfestival. De nummers op hun debuut Loaded with Zoul blijken behoorlijk pittig van aard. Dat komt niet in de laatste plaats door de zware elektronica beats die het geluid doorgaans domineren. Gezien de infrastructurele studie van frontman Robin Juhkental is het niet verwonderlijk dat Loaded with Zoul best een aardige begeleider van roadtrips zou kunnen zijn, zij het in opmerkelijk geprononceerde vorm. Zijn verleden bij rock’n’roll gezelschappen doorklinkt hier en daar in de ritmische songs. De nadruk ligt wellicht bedoeld niet enorm op de lyrics. Het gaat om het creëren van een opgewekt gevoel en zin om te dansen, enigszins vergelijkbaar met Junior Boys en een rechtlijnige Deastro.

Overigens komt de naam Malcolm Lincoln uit het programma Who Wants To Be A Millionaire, waar een deelnemer ooit overtuigd was dat Malcolm de voornaam van de Amerikaanse president was. Malcolm Lincoln klinkt gelukkig niet als dergelijke ‘brainfart’. Het is goed voorstelbaar dat ze in hun thuisland een zeer hippe verschijning zullen zijn. Of de rest van de wereld volgt zal de tijd leren. In ieder geval kunnen ze beter met hun debuut dan middels het songfestival voor de dag komen.

(Loaded with Zoul is niet overal fysiek verkrijgbaar, maar wel op bijvoorbeeld iTunes te vinden.)

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.