Mountain Man - Made the Harbor

>> maandag 7 juni 2010

Min of meer bij toeval vormden Molly Erin Sarle, Alexandra Sauser-Monning en Amelia Randall Meath Mountain Man. Toen Molly een lied speelde werd dit gehoord door een fascineerde Amelia die er daarna voor zorgde dat ook zij het lied kon spelen. Vervolgens werd de fakkel doorgegeven aan haar vriendin Alexandra. Een wederzijdse ontmoeting mondde uit in samen zingen en spelen.

Mountain Man is bepaald niet de typische meidengroep. Het label Bella Union geeft het folkgenre eigenlijk al aan. In dit geval gaat het echter niet om ongebreideld vooruitstrevende muzikale kunststukjes, maar behoorlijk traditioneel klinkende kleine liedjes. De Amerikaanse folktradities vormen de leidraad. Gedrieën hebben ze voor ieder lied nooit meer nodig dan gitaar en samenzang. Van productie is op Made the Harbor nauwelijks sprake en zelfs de constant licht ruisende opname doet als een huisproject aan. Hoewel het niet direct bijdraagt aan de schoonheid, veroorzaakt het wel de intieme sfeer. Spanning wordt vooral verzorgd door de drie heldere stemmen die herhaaldelijk samenkomen in waaierige harmonieën. Made the Harbor geeft nergens toe aan trends of gekunstel, maar blijft in plaats daarvan puur zonder oubollig te klinken. Net op het eind weet het album nog te verrassen met het sacrale Babylon en lichtvoetig, wervelende River. Desondanks vergt het een specifieke liefde voor nostalgische americana folk om het drietal van Mountain Man in hun spartaanse glorie te waarderen.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.