Lilium - Felt

>> donderdag 10 juni 2010

De eerste twee albums van Lilium hebben mij onopgemerkt gepasseerd. Dat vormt echter geenszins een kwalitatief oordeel. De band rond Pascal Humbert, de voormalig bassist van 16 Horsepower, beleeft met Felt na zeven jaar een reïncarnatie. Felt blijkt een treffende titel voor deze gitzwarte, spaarzame sfeermuziek. De vocalen vormen bij Lilium onderdeel van het instrumentarium. De vrouwelijke klanken van oude bekende Kal Cahoone vormen een mooi contrast met de diepe geaspireerde brom van Australiër Hugo Race. Beiden passen prachtig bij de arrangementen van Pascal die op Felt samenwerkte met Bruno Green. Hoewel er songs worden geschreven, doet geen enkel nummer aan alsof het volledig als lied is bedoeld. Tegelijkertijd is Felt geen aaneenschakeling van soundscapes. Toegegeven heeft de plaat een cinematografisch karakter, maar aan de andere kant zijn de composities te zwaar en veeleisend om als achtergrond te dienen. De sfeer doet denken aan Tindersticks en Wovenhand, hoewel David Eugene Edwards niet langer participeert. Misschien dat een zeer getemperde en duistere Timesbold ook in de buurt komt vanwege het hoge gehalte zanderige americana. Lilium’s hernieuwde toewijding geeft muziek om voor te gaan zitten en de klanken langzaam bezit te laten nemen van de kamer.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.