Tristram - Someone Told Me a Poem EP

>> woensdag 21 juli 2010

Tristram is een vierkoppige folkband uit Londen die zich toelegt op het maken van ingetogen doch indrukwekkend fijne liedjes op puur akoestische arrangementen. Gevieren bespelen ze naar eigen zeggen gebruikelijk zeven instrumenten. Daarin zijn de rollen voor getokkel naast de prominent aanwezig cello van Becca Mears smaakmakend. De percussie is gelukkig slechts pragmatisch gebruikt, waardoor de composities plezierig subtiel kunnen blijven. Dat geldt ook voor de even zachte als lichte vocalen. Hoewel Tristram zich op de EP Someone Told Me a Poem regelmatig voordoet als een troubadour op een straathoek, is evengoed duidelijk dat ze als folkgezelschap veel meer in hun mars hebben. Dit gevoel wordt ook uitgedragen door de uiteenlopende thematiek. Even gemakkelijk bestaan onderwerpen als literatuur, James Dean en zombies naast elkaar. Tristram bewandelt daarmee zeker geen platgewalste paden en dat behoudt spontaniteit in het momentum, ondanks de eenvoud waarmee de songs zijn vormgegeven. Someone Told Me a Poem loopt niet te koop met zijn kwaliteiten en is met vier nummers niet meer dan een opwarmer. Dat staat niet in de weg dat de tedere, ontspannende liedjes een diepgewortelde indruk achterlaten. Het verlangen naar meer werk kan beginnen.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.