Leddra Chapman - Telling Tales

>> zaterdag 3 juli 2010

Let op de naam Leddra Chapman, want deze Engelse singer-songwriter zou weleens groot kunnen worden. Dat heeft overigens niet in eerste instantie met vernieuwend talent te maken, maar wel met het feit dat de marketingmotor al enige tijd op volle toeren draait. Nog voor haar debuut en daarmee mogelijk succes volledig is te overzien, heeft ze al een ambassadeurschap van het merk Quicksilver binnen.

Laat echter de stuwende wansmaak der commercie niet bepalen of Telling Tales het beluisteren waard is. Wie houdt van de sentimentele en leuke eclectische popsongs die singer-songwriters als Maria Mena en A Fine Frenzy maken, hebben met Leddra Chapman waarschijnlijk een plezierige aanvulling in handen. Leddra’s album staat vol met geperfectioneerde folk-popsongs die erg gemakkelijk wegluisteren. Soms ligt het minder authentieke, doorgeproduceerde popgeluid er wat bovenop, dit is wellicht te wijten aan producer Peter-John Vettese (o.a. Melanie C, Sia). Tegelijkertijd tillen het pure geluid van haar vocalen en de soms verrassend eigenzinnige folkinstrumentaties de liedjes naar een hoger plan. Hoe groot het commerciële succes zal zijn, is even afwachten, maar een leuk plaatje is Telling Tales in ieder geval al wel.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.