Good Old War - Good Old War

>> maandag 12 juli 2010

De weg geëffend door het succes Fleet Foxes kan de eponieme opvolger van Good Old War wellicht de groepen bereiken die achterbleven bij hun debuut. De bandnaam is overigens geen directe reflectie van de inhoudelijke kant van de band, maar een verbastering van de namen van de drie bandleden (Keith Goodwin, Tim Arnold, Daniel Schwartz). De eerste tonen van Good Old War laten gelijk merken dat de heren ervaren krachten zijn. De songs steken bijzonder goed in elkaar. De band weet op heldere wijze contrasten te maken tussen de kenmerkende samenzang die de vergelijking met Fleet Foxes oproept en dof gedempte percussie en druk doch vriendelijk vingervlug getokkel. Afwisselend zijn de liedjes opgewekt en lyrisch. Ze spelen met veel gevoel voor harmonie en variëren kundig in de melodielijnen. Die hoge mate van verzorgdheid geldt voor de korte muzikale intermezzo’s en de volledige songs. Overigens kopieert Good Old War zeker niet de specifieke, idiosyncratische sfeer van Fleet Foxes. Grotendeels blijft de alt. americana als inspiratiebron overeind. Ze sluiten ook gemakkelijk aan bij Noah and the Whale, Le Loup of Bodies of Water en dus passen ze ondanks de nostalgische goed in de hedendaagse folkbewegingen. Good Old War is een leuke aanvulling die precies genoeg eigenheid en vakmanschap bezit om niet onder te sneeuwen in dit drukke genre.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.