The Young Republic - 12 Tales from Winter City

>> zondag 24 augustus 2008

The Young Republic is een gezelschap dat op americana gestoelde rock maakt. Wat direct opvalt is de soepele wijze waarop de songs aan de recorder lijken te zijn toevertrouwd, ondanks de vele lagen muzikale invulling. Op hoge toon met onbegrensde gedrevenheid schalt de leadzanger uit de luidsprekers. Echt leuk wordt het wanneer de inmenging van Kristin een samenzang creëert met tegendraadse lijntjes. De songs zijn overwegend stevig en op tempo gespeeld, waarin ze soms ontaarden in kakofonische apotheosen. Even gemakkelijk houden ze in en krijgen de composities mooie open structuren met aanstekelijke ritmes of zweverige strijkers. Zowel de Britse en Amerikaanse folk lijkt gediend te zijn met het gebruik van een orkest aan fiddles, banjo’s, trompetten en fluiten. Zo krijgt het album een traditionele feel, terwijl het een moderne urgentie en karakter bewaart. De aanpak brengt wel het risico met zich mee dat een heel album vol wat veel van het goede wordt, maar The Young Republic houdt zich uiteindelijk in hun eigen geweld goed staande. Doordat de teksten gemeend overkomen en uitnodigend klinken, voel je je al snel betrokken bij het speelplezier.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.