Computer vs. Banjo - Computer vs. Banjo

>> zondag 24 augustus 2008

De bandnaam Computer vs. Banjo is niet zozeer alleen een naam als dat het ook het concept van het album weergeeft. Op deze plaat proberen twee ervaren muzikanten, Johnny Mann (Gran Torino) en Beau Stapleton (Blue Merle), een middle ground te vinden in een opzettelijke mix van folk met elektronica. Anders dan de inmiddels bekende folktronica en freakfolk, die beiden minstens ze experimenteel kunnen zijn, lijkt Computer vs. Banjo de middenweg vooral te vinden in kabbelende, staccato ritmes en rockstructuren. Hoewel dit mag klinken als een ‘ver van je bed show’, hebben de heren ervoor gezorgd dat hun concept goed toegankelijk blijft. Opmerkelijk is dat het diverse, volle geluid van het duo vrijwel volledig hun eigen verdienste is. Ze doen aan estafette voor de hoofdvocalen en laten hun multi-instrumentale talent gelden. De additionele contrabassen voegen mooie, diepe basislijnen toe. In hun sterke, meeslepende composities weten ze te klinken als een rockende Woven Hand die op lichtvoetige wijze de computerhobby van Grandaddy heeft overgenomen. Als de Computer vs. Banjo de stamina heeft door te gaan, zal dit concept alleen maar groeien.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.