The Dodos - Visiter

>> zondag 10 augustus 2008

The Dodos groeide uit een akoestische eenmansact van Meric Long, wiens invloed nog altijd te goed horen is in de alomaanwezige gitaar. Bovendien tourde de groep een tijd met het bijzondere Peter and the Wolf, wat ook zeker zijn sporen heeft nagelaten. The Dodos zijn erniet op uit een conventioneel roots of folkgeluid neer te zetten, noch behoren ze ontegenzeglijk tot de indiepop. Het vaak wat langere formaat van hun weldadig opgebouwde composities volgt een experimentelere weg. Deze lijkt mede geïnspireerd door muzikanten als David Burn en luistert ook naar de wereldmuziek. Bovendien heeft Visiter een stevigere en vooral ook erg ritmische kant die zich schaart onder de rock. Een vergelijkbare band zal je dan ook niet gauw vinden, maar liefhebbers van Plants and Animals, Vampire Weekend, Akron Family of het klassiekere experiment van Andrew Bird kunnen hun hart ophalen. Er zijn constant stemmingswisselingen en scherpe omslagen in de muziek. Soms slaat het allemaal wat door en drammen de snerende drums met rock’n’roll inslag net iets te veel. Danweer is al die overmoed weg en zijn ze bezwerend melodieus tot zelfs dromerig mooi. Het lijkt erop dat The Dodo’s zich moedwillig een ambigu imago aanmeten. Gelukkig leidt dat in dit geval tot enkele geniale momenten. Toch, wanneer je ondergedompeld wordt in de wereld van The Dodos, kost het niet veel moeite om deel te worden van dit epische folkrock gevoel. De gematigde overdaad ten spijt zijn The Dodos erin geslaagd met Visiter een onuitwisbare indruk achter te laten die nog lang zal naklinken.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.