Julia Marcell - It Might Like You

>> maandag 4 augustus 2008

Dit moedige debuut komt van de Poolse singer-songwriter Julia Marcell. Ze is één van de vruchten die volgroeid zijn geraakt via het bijzondere initiatief Sellaband, waar anderen hun geluk vrijblijvend beproeven op Myspace. Het is het bewijs dat mensen bereid zijn te geloven in talent en een afwijkende visie. De songs zijn gestut door prettig soepel piano en strijkersspel. Het karakter en de overgave doen nog het meeste denken aan Mud Stories van An Pièrlé, die dat kunstwerk nog niet evenaarde. Daarnaast kan ook Sarah Slean genoemd worden, hoewel Marcell’s songs directer, ruiger en doorleefder zijn. De verhalen die ze op ons afvuurt zijn doorspekt met excentrisch realisme. De los gedefineerde onderwerpen betreffen vooral relaties, diepe emoties en lijken erg introspectief te zijn. Je vraagt je af hoeveel hiervan autobiografisch is. Net als An Pièrlé toentertijd kan het album bijna als een toneelstuk beluisterd worden. Drama viert hoogtij op de plaat die ontdaan is van alle opsmuk. De popstructuren zijn in aangename balans met een overwegend klassieke instrumentatie. Tegendraadse ritmes maken de songs puntig en soms op sobere wijze springerig. Het geheel blijft fris bij meerdere luisterbeurten door de natuurlijke puurheid van de vorm en in de opnames. De dynamiek draagt spannend bij aan de inhoud. Bovendien zijn er voldoende mooie momenten met eigen identiteit. Zelden komt een even persoonlijk, vurig en gemeend debuut langs.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.