Electric President - Sleep Well

>> zondag 17 augustus 2008

Electric President is een elektropopduo uit Florida en Sleep Well is hun tweede album. Het debuut heb ik gemist, maar kennelijk plaveide het wel de weg voor een algemene release van deze voortreffelijke tweede plaat. De atmosferische arrangementen met veelvuldig gebruik van samples, hier en daar een basgitaar en pakkende, syncopische drums brengen strategische gelaagdheid aan in de overwegend lome songs. Over het algemeen worden conventionele songstructuren gebruikt, maar alle composities hebben een onmiddellijk boeiend, eigen geluid. Er wordt de tijd genomen het album en de songs op te bouwen. Daarbij gebruiken de heren een melancholisch gevoel voor melodie. Bovendien laat de heldere productie de verhalende songs goed uitkomen. Net als gerelateerde bands Raz O’Hara and the Odd Orchestra, The Go Find, Uzi and Ari en meest bekend, Grandaddy, is er een constante sfeer die meestal bitterzoet aandoet, met uitstapjes naar donkere dreiging of harmonieuze ontspanning. Voor de liefhebbers van de genoemde bands is dit verplichte kost, voor minder ingewijden is dit een uitermate spannend alternatief voor de elektropop van Air. Sleep Well geeft niet altijd een goede nachtrust, maar staat garant voor vele mooie momenten met originele vindingen. Nachtmerrie of wonderdroom, Electric President laat je na een donkere, contemplatieve nacht ontwaken met de geur van dauwdruppels rond de lippen.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.