Erland & The Carnival - Was You Ever See

>> zaterdag 26 december 2009

Aan de vooravond van het nieuwe jaar waarin ook hun debuutplaat zal verschijnen brengt Erland & The Carnival ons een kiene EP met een drietal nummers. Achter de naam Erland & The Carnival schuilt gitarist en singer-songwriter Erland Cooper, woonachtig op de Orkney Eilanden. De leden van zijn band staan echter lang niet zo ver van ons af. Zo is er Simon Tong (van The Verve, The Good, The Bad, The Queen) en drummer David Nock (van The Fireman (Paul McCartney)). Samen maken ze heel plezierige, creatieve catchy popsongs doorspekt van een fijnzinnig gevoel voor psychedelica. In Was You Ever See zit een heerlijk jaren trillend ’60 geluid met korte, afgekapte loopjes. Vooral in de pakkende syncopatische zanglijnen vallen die extra op. Toch zijn de invloeden vanuit de freakfolk en knutselachtige akoesmatische muziek mogelijk nog wel belangrijker. Een vleugje bombast à la The Last Shadow Puppets en voornoemde The Good, The Bad, The Queen zijn zij ook niet vreemd. Erland & The Carnival klinkt door het geheel verrassend ontspannen, waardoor er eerder het gevoel van een popballade dan een urgente rockband blijft hangen. Deze EP introduceert één van de vele bands om naar uit te kijken in het nieuwe jaar.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.