Boy Omega - The Ghost that Broke in Half

>> woensdag 30 december 2009

De Zweedse Martin Henrik Gustafsson (aka Boy Omega) produceert op aanzienlijk tempo nieuwe platen. Hij heeft al vijf albums in even zoveel jaar op zijn naam gezet. Daar komen dan nog EP’s bij. The Ghost that Broke in Half presenteert dus zeker geen muzikaal groentje. Voor mijzelf betreft dit echter een introductie.

Dit keer is de afkomst geen voorbode van de stijl; geen donkere en ijzige (freak)folk of typerende perfectiepop. Boy Omega brengt ons een flinke collectie eclectische electropop waarachter een stevige dosis combinatie-experiment schuilt. The Ghost that Broke in Half past daarmee beter tussen namen als Deastro en Lackthereof, en andere vooruitstrevende collegae uit Portland, maar schuwt ook het knutselgehalte van Loney, Dear niet. Lo-fi wordt het album overigens nergens. Bij beluistering van het album bekruipt me het gevoel dat Martin wellicht beter de productiviteit iets naar beneden kan schroeven. Hoewel de songs op zich ruim voldoende inzicht en originaliteit tonen, lijkt de afwerking daarvan beneden peil. Over het algemeen gebruikt Boy Omega een grote hoeveelheid middelen, maar weet daar niet per se een groter effect mee te bereiken. Ook ontbreekt het door de plaat heen aan voelbaar sentiment, terwijl de nummers daar wel om lijken te vragen. Pas over de helft van de looptijd weet hij daarin te groeien en variëren. Vervelend, want het lijkt erop dat met de juiste rijping en invulling de selectie songs beter had kunnen zijn. Aan de andere kant toont Martin zich een noemenswaardig, geoefend muzikant en componist. Hij weet zijn songs goed op te bouwen en kan met klanklagen en ritmes de luisteraar goed boeien. Daarmee luister je The Ghost the Broke in Half zonder tegenzin uit, maar er had wel meer ingezeten.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.