Tim and Sam's Tim and the Sam Band with Tim and Sam - Summer Solstice

>> zaterdag 26 december 2009

Deze tweede kerstdag is goed voor nog een introductie middels een miniplaatje van Tim and Sam’s Tim and the Sam Band with Tim and Sam. Deze ietwat lachwekkende bandnaam is ongetwijfeld een reactie op de vele bandnamen die een naam of persoon met een band combineren, zoals het voorgaande Erland & the Carnival of het overbekende Antony & the Johnsons. Deze trend doet zo langzamerhand denken aan de vele ‘the’ bandjes die enkele jaren geleden en eigenlijk nog steeds de kop opsteken. De reactie daarop was het bondige The The en nu hebben we Tim and Sam’s Tim and the Sam Band with Tim and Sam. Tot zover deze analyse. Summer Solstice bevat een drietal instrumentale nummers met een heerlijke, organische flow. De belangrijkste invloeden zijn toch zeker wederom folk, maar door de overwegend akoestische, instrumentale aanpak ligt ook symfonische klassiek voor op de tong. Het grootse gebaar dat daarin schuilt komt goed tot zijn recht in de Elbow cover One Day Like This. Liefhebbers van Grizzly Bear en aanverwanten of Andrew Bird zullen met Tim and Sam goed uit de voeten kunnen. Inmiddels is ook een volwaardiger EP uit en een album in de maak.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.