Owl City - Ocean Eyes

>> donderdag 25 februari 2010

Al geruime tijd luistert men in Amerika naar dit album van Owl City, oftewel singer-songwriter Adam Young. Het plaatje is gevuld met makkelijk in het gehoor liggende en hitgevoelige synthpop. Op TV kunnen wel al even kijken naar de clip van single Fireflies. Dat het album nu ook in Nederland is uitgebracht is dan ook geen verrassing. Het popgehalte is bijzonder hoog en het lichte en vlotte stemgeluid van Adam komt duidelijk over door de scherpe productie. Eenvoudig rijmende teksten maken dat de liedjes makkelijk zijn mee te zingen vanaf de eerste draaibeurt. Met sommige teksten zou je zelfs een zeer jong publiek nog kunnen amuseren. Pakkende refreintjes en opgewekte ritmes doen de rest. Ocean Eyes is het tweede album van Owl City en vestigt de naam stevig in de wereld van de lichtvoetige pop. Verrassend genoeg gebruikt het daarvoor middelen die aan de kant van de connaisseurs en pioniers op scharen serieuze muziekliefhebbers kunnen rekenen, zoals Grandaddy, Phoenix en Air, terwijl het de rustigere kant van de elektropop met bijvoorbeeld The Go Find laat liggen. Van ontspannen lounge is absoluut geen sprake en het blijft (gelukkig) ook weg van de overgelukkige niemendalletjes van Mika. Het treft dus de juiste balans; het wint het grote publiek door het onmiddellijk bekende geluid en zal de fijnzinnige kenner waarschijnlijk niet storen. De songs zijn prima in elkaar gezet, niet het toonbeeld van originaliteit, maar op het hele album merk je steeds duidelijker dat het een zich herhalend, toegepast kunstje betreft. Desondanks is Ocean Eyes een lekker popalbum die het gemiddelde loze moment danig kan verzachten.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.