Ben Sollee & Daniel Martin Moore - Dear Companion

>> donderdag 25 februari 2010

In plaats van een persoonlijke opvolger bundelen twee van Kentucky’s grootste hedendaagse talenten in de popmuziek hun krachten op dit bijzondere album. Ben Sollee wist te imponeren door zijn opvallende songschrijverschap dat hij combineerde met zeer kundig cellospel. Daniel Martin Moore bleek als singer-songwriter zijn vervullende en ingetogen stemgeluid voor zich te kunnen laten spreken in klassiek aandoende, pure songs. De roots die deze twee bescheiden grootheden delen vinden nu volmondig hun weg op deze plaat. Geen van de twee heeft een uitgesproken hoofdrol, maar de traditionele klanken van de Appalachen is als een constante onderstroom aanwezig. Het creatieve cellospel vormt een mooie afwisseling met behoudender songs. Het veel lichtere geluid van Ben Sollee combineert verrassend mooi met het zachtere brons van Daniel Martin Moore. Gelukkig overheerst het rootsgeluid nooit zodanig dat er geen sprake meer is van hedendaagse pop. De folkinvloeden geven Dear Companion juist verdieping en, waar nodig, een uitnodigende zwier. Subpop voegt met deze samenwerking een nieuw pareltje aan zijn uitzet toe. De vraag is natuurlijk wel of de heren voortaan gezamenlijk of ook nog apart hun muzikale wegen zullen bewandelen.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.