jj - n° 3

>> vrijdag 26 februari 2010

De Zweedse band jj wist de ogen van de muzikale wereld op zich te richten door snel achtereen n° 1 (eerste single) en n° 2 (hun geroemde debuutplaat) uit te brengen. Daarom maken ze nu hun debuut op het kwaliteitslabel Secretly Canadian met hun tweede album, niet verrassend n° 3 geheten. Driemaal is scheepsrecht en met de juiste promotor achter zich kan de band groeien naar een grotere toekomst. n° 2 werd een echt zomeralbum genoemd en n° 3 gaat hoe dan ook een winteralbum worden. Het geluid past daar echter prima bij. jj’s pop klinkt over de hele linie onderkoeld, maar laat dit je niet bedriegen. De elektronische klankdekens en drums spreiden een heerlijk wollige deken voor je uit. n° 3 is een album waarin het prima nestelen is. Saaiheid wordt behendig ontweken door creatief gebruik van synths, elektronica en versierselen, terwijl in de ritmiek diverse spannende dingen gebeuren die knipogen naar R&B, soul en Caraïben. Daardoor krijgt het album diep van onderen toch een warme gloed. Hier kan een aardige vergelijking worden gemaakt met Alaska in Winter, hoewel jj’s mix een stuk subtieler is en eleganter in elkaar zit. Dit album laat de luisteraar de keuze of hij wil dromen of dansen, hetgeen onverwachts lekker uitpakt ondanks de op het eerste gehoor iele sfeer.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.