Jens Carelius - The Beat to the Travel

>> vrijdag 26 februari 2010

Dit album opent alsof het er altijd al was; een lijzig liedje met een vriendelijk kabbelend gitaartje en een zacht geknepen stem. The Beat of the Travel van Jens Carelius blijkt direct al een treffende naam te dragen. Het belooft een plaat vol typische, aangename singer-songwriterliedjes, die juist in momenten van reizen en wachten hun pracht tonen door gemakkelijk in de omgeving op te gaan. De daarop volgende nummers kennen wel een iets vollere body met een lome cadans in de gedempt aangezette ritmes. Op dat moment vertoont zich de ware aard van Jens Carelius. Hij haalt de mosterd vooral op de Amerikaanse prairie in vorm van folk, country en blues waar een milde scheut psychedelische rock overeen gegoten wordt. De vergelijking met Cat Stevens wordt wel gemaakt. Die interesse in americana is andere Noren ook niet vreemd en blijkt een goede combinatie met de noordelijke kou. Die koele tempering is een zegen voor Jens’ niet al te krachtige stem. The Beat of the Travel is zijn tweede plaat en beweegt zich tussen het ontspannen alternatieve luisterliedje en creatieve americana singer-songwriterpop.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.