Uzi & Ari - It Is Freezing Out

>> dinsdag 19 februari 2008

Zelden heb ik zo lang op de levering van een plaatje moeten wachten als bij dit ondergesneeuwde album van Uzi & Ari. Achter deze naam gaat voor de persoon van Ben Shepard schuil. It is Freezing Out gaat heel onvast van start, alsof de winter buiten vat op de band gekregen heeft, maar als snel wordt de rijp van de kleren geschut en is het alsof het haardvuur zijn gloed verspreid. Tot zover deze metafoor, maar wat er hier op muzikaal gebied gebeurt mag met recht bijzonder genoemd worden.
De productie is zeer netjes, maar toch is de sfeer en het karakter zo intiem gebleven dat het lijkt alsof de nummers door Ben allemaal persoonlijk in elkaar gezet zijn achter de pc met een microfoontje. Deze opmerking doet de kwaliteit echter teniet. Het geluid is gedeeltelijk elektronisch met een stem die constant op zoek lijkt te zijn naar de juiste tonen, maar dat doet niet af aan de knappe melodieën en diverse instrumentale invulling. Het lijkt logisch om een karakterisering te beginnen met Radiohead, maar de uitgesponnen composities vinden even makkelijk aansluiting bij de soundscapes van Sickoakes en Sigur Rós. Het computergeluid is terug te voeren op Grandaddy en recentelijk Loney, Dear. Op de achtergrond is Uzi & Ari ook een ritmische band die kan lijken op een low-fi electro versie van recente bands als Aaron en Stateless. Bij iedere luisterbeurt klinkt de plaat anders en die diepte maakt het geluid vooral heel erg eigen.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.