Ben Christophers - Viewfinder

>> dinsdag 19 februari 2008

Redelijk ongemerkt heeft Ben Christophers vlak na The Spaces In Between nog een volwaardig album gemaakt. Dit album, Viewfinder, kent een sfeer die beter te vergelijken is met Spoonface in termen van experiment en phsychedelica, maar is wat minder wild in gebruik van samples en productie. Afgewisseld door wat korte instrumentale liflafjes die altijd meer beloven dan daadwerkelijk volgt, staan er enkele prachtige pareltjes op dit album dat de liefhebber niet aan zich voorbij mag laten gaan. Waarom dit album nog geen algemene release gekregen heeft, is mij een raadsel. Het doet niet onder voor zijn andere werk, hoewel het niveau van hoogtepunt The Spaces In Between niet overal gehaald wordt. De dromerige sfeer en het muzikale experiment dat Ben Christophers zo kenmerkt is ook hier overtuigend aanwezig en behoeft geen verdere uitleg. Meerdere draaibeurten laten ook dit plaatje steeds meer geheimen prijsgeven en groeit door tot zijn ongrijpbare karakter jou grijpt. Gun deze plaat niet langer alleen een plaatsje in de schaduw!

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.