The Very Sexuals - Post-Apocalyptic Love

>> donderdag 24 juli 2008

Het kost The Very Sexuals slechts luttele seconden om je voor hen te winnen. Openingsnummer WW III Rocketeer zet direct een heerlijk ritme met een lekkere baslijn neer. Daarboven een onweerstaanbaar melodietje in heldere vocalen en je bent weg. Dat fantastische niveau van pure pop verslapt nergens. De plaat voelt onmiddellijk vertrouwd aan, hoewel het alle clichématige hokjes kundig omzeilt. Voor deze indrukwekkende popplaat tekenden dan ook twee Nederlandse muzikanten die zich al meermalen succesvol van hun creatiefste kant lieten zien: Joep van Son (The Sugarettes) en Pien Feith (Neonbelle). Niet alleen de perfect excentrieke, rauw gerande popstijl is een kunststukje, het hele album is in vindingrijke contradictie. Van de titel Post-Apocalyptic Love tot de patstelling waarin muziek en woorden elkaar constant uitdagen. De fatalistische, desolate lyrics zijn even pakkend als treffend en laten de wereld op een veelvoud van manieren beëindigen. Tegelijkertijd wordt er geschertst met een hoopvol vervolg. Hetzelfde cynisme lijkt te schuilen in de combinatie met de zorgeloze deuntjes en ruige accenten. De rampzalige songtitels onthullen ook een liefde voor Bowie, die de oplettende luisteraar niet zal ontgaan. Toch is het vooral de Nederlandse muziek die zegeviert op Post-Apocalyptic Love. Ze kennen invloeden van Daryll-Ann, recentelijk Moss, en goed, het Deense Green Pitch, terwijl aan de donkere zijde ook gekeken kan worden naar het onvolprezen Ghost Trucker. Zwaarmoedig wordt het echter nergens. Zo komt het dat deze dubbelzinnige plaat op spannende wijze, hoopvol de loftrompet over de Nederlandse popmuziek steekt.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.