Schooner - Hold On Too Tight

>> zondag 20 juli 2008

Uit de stal van Pseudosix en Ticonderoga komt ook deze sympathieke band. Schooner klinkt erg direct, neutraal en eerlijk met een sausje jaren zestig nostalgie bijgegeven. Jeremy Jay leverde recentelijk nog een album af dat het beste van de eenzame podiumbeklimmers uit de ‘60s liet horen. Schooner zet daar een americana band versie tegenover. Ze zijn het zoveelste bewijs dat de kleinschalige Amerikaanse indiepop nog zo veel meer te bieden heeft, dan datgene wat zo af en toe hier groots onthaald wordt. Kleine, landelijke bars en roadtrips zijn goede reisgenoten voor Hold On Too Tight. Desolate kreten, zinderende gitaarslides en pruttelende orgeltjes zijn allen deel van deze subtiele formule. Verwacht echter geen klakkeloos gekopieer, maar een zeer eigenlijke klasse-performance met duidelijke visie, zoals de Zweden al meermalen producten afleverden in de country noir met een origineel gevoel. Het heldere Ominous Bird lijkt de structuur te volgen van klassieke Aimee Mann songs. Bovendien schrijft Schooner eveneens aangenaam obscuur beeldende, poëtische teksten. De meeste songs zijn rustig van aard, hoewel de band met uptempo ook goed uit de verf komt. De begeleiding is schoon en effectief gehouden, ondanks grote diversiteit. De sfeer van motelkamers in donkere nachten voegt nog een restje zwaarmoedige mystiek toe en dan zal menigeen overtuigd zijn van de fijne kwaliteiten van deze band.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.