This is the Kit - Krulle Bol

>> donderdag 10 juli 2008

Met een begiftigde, vriendelijke stem en het subtielste timbre roept Kate Stables een veroverende, gemoedelijke sfeer op die oscillerend aanhoudt gedurende het hele album. Sprankelend getokkel en waar nodig heldere percussie doen de rest. Stilistisch zijn Europese folk, indiepop en zelfs naakte rock aanwezig. Voorzichtig gewogen en gemengd tot een aangename balans die zijn gevarieerde oorsprong constant overtreft. Het wordt muziek die niet oppervlakkig, maar onderhuids zijn kracht uitoefent. Van oorsprong Engels, nu gerijpt in Frankrijk hebben alleen de allerbeste, fijnbesnaarde klanken This is the Kit geïnspireerd. Zachtzwoele folkpop met minimale middelen en uitgesproken eerlijkheid in de muzikale vorm. Simpelheid is hier een deugd. Slechts weinigen beheersen de kunst om juist met herhaling en weinig noten een mooier resultaat te bereiken dan instrumentale en harmonische variatie. De uitwerking van Krulle Bol is er des te sterker door. Dit is stilletjes genieten, beide oren open, beide ogen gesloten. Een ultiem ontspannende ervaring voor echte liefhebbers. Wie hierdoor nog niet overtuigt is, hoeft alleen het nummer Birchwood Beaker op Myspace te beluisteren om te weten met een bescheiden hoogtepunt te maken te hebben. We waren nog niet op zoek naar een opvolger voor Ane Brun, maar ze is er al wel. Krulle Bol kan zich meten met het fijnste wat er op folkpop gebied bestaat, waaronder het heerlijke The Miserable Rich. Een verstilde, weergaloze basis voor een mooier stukje wereld.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.