The Loose Salute - Tuned to Love

>> donderdag 17 juli 2008

Vrolijkheid wordt maar al te vaak verward met oppervlakkigheid. Open en vrolijk is The Loose Salute wel, maar van oppervlakkigheid is geen sprake. Niet in muzikaal opzicht, noch in hun spitsvondige teksten. Deze groep uit Cornwall verplaatst de luchtigheid van Californische Westcoastpop naar de zuidkust van onze westerburen en vertaalt het naar een luisterrijke Engelse indiepopformule. Ook americana heeft daar een plaats in. Zo vormen ze een zachtaardige, goedgeluimde mix van Oranger en The Thrills. In wat lijkt op een handomdraai levert The Loose Salute een droomdebuut af dat druipt van het enthousiasme en enorme variëteit ademt. Minder duidelijk dan recentelijk Explorers Club deed, weten ze uitbundig een nostalgische sfeer op te roepen zonder overbodig te worden. De tijd is kennelijk rijp om weer fijne, vriendelijke nummers te schrijven die nergens opdringerig zijn, maar wel meegaan met hun tijd. Als ze wat gas terugnemen komen mooie structuren en subtiliteiten samen in bedrieglijk lieflijke ballads. Het afwisselend gebruik van een mannen- en vrouwenstem doet wonderen voor het album als geheel. Waar Lisa Bilson’s stem de uptempo songs op verleidelijke wijze brengt, maakt Ian McCutcheon het geheel rustig en transparant af. Daarnaast weten ze te verassen met kleine interludes met een sprankelend instrumentarium. Uiteindelijk waait Tuned to Love als een zomerbriesje moeiteloos voorbij. Op voortreffelijke wijze houden ze hun afkomst in het midden, zoals ook The Storys dat plachten te doen. Een verzadigende ervaring die nooit te zoet wordt.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.