Wye Oak - If Children

>> maandag 9 februari 2009

Dit sympathieke duo, Jenn Wasner en Andy Stack, maakte een aangename plaat vol kleine liedjes. De eclectische inslag die het album karakteriseert, maakt het bijzonder en interessant. Deze alle kanten opschietende stijl die toch telkens uitmondt in fijne nummers, draagt waarlijk de goed gekozen naam van dit duo uit. De boom Wye Oak staat al 460 jaar in Wye Oak Mill in Maryland en is uitgegroeid tot symbool van de staat. De belevenissen waar de boom getuige van moet zijn geweest, komen op bedrieglijke en originele wijze terug in de sfeer van If Children. In de basis zijn Jenn Wasner en Andy Stack americana artiesten en aan die kant van hun brede spectrum kunnen ze bijvoorbeeld de vergelijking met Winterpills aan. Zeker waar het de mooie samenzang betreft. De andere kant is echter verrassend stevig en enorm divers, zoals eerder vermeld. Met z’n tweeën vormen ze een hecht indie gezelschap. Rauwe erupties en gerijpte ingetogenheid gaan hand in hand. Aan de hand van If Children kunnen we vooruitblikken naar de queeste voor geborgenheid van Dear Reader. Zowel muzikaal als tekstueel weet Wye Oak te intrigeren. Daarom koester je deze plaat om de snel opeenvolgende mooie momenten rustig te laten stekken.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.