Alaska in Winter - Holiday

>> zondag 22 februari 2009

Regular Beat brengt ons het tweede album van Alaska in Winter die enkele jaren terug in de luwte van de storm die Beirut veroorzaakte een duidelijk afwijkende visie liet zien op het gebruik van Balkan en aanverwante elementen in de popmuziek. Zo ontstond een door dance geïnspireerd alternatief voor bands als Beirut en A Hawk and a Hacksaw. Die lijn wordt doorgezet, maar lijkt in het begin ook teleurstellend doorgeslagen. De wat donkere balans van het debuut is nu een stuk vrolijker, maar ook een stuk synthetischer. De beats zijn bijna storend aanwezig. Naar mate het album vordert val je echter als vanzelf in de groove. De variëteit wint langzaam terrein en de klassieke en folky subtiliteiten vinden bij tijd en wijle weer de weg naar de voorgrond. Gastmuzikanten als Zach Condon (Beirut) zijn hier ook weer van de partij en met Beirut’s afgelopen dubbelplaat is de connectie tussen deze twee artiesten ook veel duidelijker. Aan de titels van de nummers te zien werkt hij graag in feuilletons, hoewel het slotnummer lijkt te suggereren dat een en ander wel eens incompleet kan zijn. Verder valt daar overigens niets van te merken. Holiday is een ontspannen plaat en zeer geschikt voor diegenen die de echte neofolk toch te ouwelijk vinden.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.